Apoteka Janković
Korpa

SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A 100

SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A 100
SOLGAR KALCIJUM, MAGNEZIJUM PLUS CINK TABLETE A 100

Dijeteski suplement koji  sadrži tri  ključna elementa, u idealnim odnosima, koji su  neophodni za vitalne procese u organizmu.  Kao i mnogi drugi minerali, ne sintetišu se, već je neophodno u organizam ih uneti u dovoljnoj količini.  Nedovoljan unos,  dovodi do mnogih poremećaja, a jedan od najčešćih je  kod žena u starijim godinama koji dovodi do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sistemu kalcijum je neophodan za kontrakciju mišića, te i  za pravilan ritam srčanog rada. Takođe, kalcijum  je uključen  i u procese zgrušavanja krvi. Magnezijum kao pratilac kalcijuma,  učestvuje u brojnim enzimskim  procesa. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi, te za relaksacionu fazu mišićne aktivnosti.  Cink ima brojne važne uloge u metabolizmu proteina, masti, ugljenih hidrata, sintezu proteina, aminokiselina i metabolizam kostiju. Esencijalni je mineralni sastojak u moćnom antioksidansu superoksid dismutazi (SOD) te povoljno utiče na imunološki  sistem. Takođe, doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja. 

Napomena:

-Proizvod je pogodan za vegane.

-Bez šećera, soli i skroba.

-Ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mlečne sastojke, i formulisan je bez upotrebe konzervanasa i veštačkih aroma.

Način upotrebe: 1-2 tablete dnevno, uz obrok, ili po preporuci  lekara.

Sastav: U dnevnoj dozi (3 tablete): kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) 1000 mg (125 %PDU), magnezijum (oksid, citrat, glukonat) 400 mg (107 %PDU), cink (glukonat) 15 mg (150 %PDU)

Pakovanje: 100 tableta

Posebne mere opreza: Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane. Dodatak ishrani nije nadoknada ili zamena uravnoteženoj ishrani. Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Čuvati van domašaja male dece.

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.529,28 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 9413
Tagovi: solgar , kalcijum , magnezijum , plus , cink , tablete , a , 100 , cink