Apoteka Janković
Korpa

PRIMED POLEN PRAH 130G

PRIMED POLEN  PRAH 130G
PRIMED POLEN PRAH 130G

PRIMED POLEN je cvetni prah izuzetno bogat hranljivim materijama (belančevine, masti, ugljeni hidrati, vitamini iz B grupe), mineralnim materijama, fermentima i drugim aktivnim komponentama .


Primena:

-  kod malokrvnosti

- u prevenciji kardiovaskularnih problema (povišen krvni pritisak, povišen nivo holesterola i šećera, ateroskleroza)

- za poboljšanje apetita kod mršavih osoba ili nakon preležane bolesti (u ovom slučaju se preporučuje upotreba pola sata pre obroka)

- kod muškaraca koji imaju veći rizik za razvoj benignog uvećanja prostate

- kod problema sa jetrom 

- naročito se preporučuje za plodnost

- kod širenja krvnih sudova posle hemioterapije i zračenja

Način primene: preporučene dnevne doze nisu jedinstveno definisane i mogu značajno da se razlikuju.

Prema nekim preporukama, dnevna doza za odrasle osobe mogla bi biti čak do 20-30g granula polena. 1 kafena kašičica može sadržati do 7,5g polena, tako da se doziranje izraženo u kašičicama kreće u rasponu od 3-5 kašičica dnevno za odrasle, i 1-2 kafene kašičice kod dece.

U svakodnevnoj upotrebi, ove doze su uglavnom manje, 1 kafena kašičica za odrasle i ½ kafene kašičice za decu.

Polen je najbolje uzimati podeljeno u 3 doze u toku dana, pre obroka. Period upotrebe polena je obično 1-3 meseci, i može da se ponavlja u toku godine sa pauzama. Najbolje efekte pokazuje tretman na prelazu godišnjih doba (leto-jesen, zima-proleće).

Napomena: granule polena poseduju celuloznu opnu koju je potrebno razložiti da bi se omogućila iskoristljivost hranljivih sastojaka u organizmu. To je moguće postići otapanjem polena u mlakoj vodi. Ukoliko se polen rastapa u vodi, optimalno vreme je nekoliko sati (minimum 2-3h). Pored vode, moguće je koristiti i mleko, jogurt, sokove od voća i povrća, u odnosu 1:1 ili 1:4. Polen se može koristiti i u kombinaciji sa medom i drugim pčelinjim proizvodima. Koliko je važno razložiti celuloznu opnu polena govori podatak da ukoliko se granule polena progutaju bez prethodnog otapanja, iskoristljivost hranljivih materija je samo 10-15%. Ova iskoristljivost se povećava na 60-80% nakon razlaganja celulozne opne. Zbog mogućih reakcija preosetljivosti, ne preporučuje se osobama preosetljivim na polen i druge pčelinje proizvode! Osobe koje koriste lekove, pre početka primene trebalo bi da zatraže mišljenje lekara ili farmaceuta.

Pakovanje: 130 grama prahaNapišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
397,81 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 36297
Tagovi: primed , polen , prah , 130g , oralni , preparati