Sačuvajte kožu, kosu i nokte u najboljem stanju ove zime.

Primećujete li da vaša koža zimi postaje beživotna i suva, da su vaše usne uvek ispucale i da su stanja poput ekcema i dermatitisa iznenada pogoršana? Vaša kosa može postati lomljiva, a nokti da se stalno ljušte i pucaju. Hladni zimski vetrovi, centralno grejanje u zatvorenom prostoru, tople kupke ili tuševi i smanjen unos svežeg voća, salata i tečnosti, dovode vašu kožu, kosu i nokte u stanje dehidratacije.

Ove zime, uradite sve navedene korake kako biste zaštitili svoje telo od jakog uticaja hladnijeg vremena. U svoju ishranu uključite raznovrsno voće i povrće. Sezonske namirnice, kao što su tikvice i bundeve, bogate su hranjivim supstancama, uključujući beta-karoten i vitamin C, koje su ključne za zdravlje kože. Vitamin C je potreban telu da bi stvaralo kolagen.

Svakako, pijte dovoljno vode u toku zimskih meseci. Možda je teže nego leti, ali jednako je važno, jer centralno grejanje dehidrira telo. Izbegavajte piti previše kafe, što vas dodatno dehidrira, a umesto toga uživajte u biljnim čajevima i toplim supicama.

Dodaci ishrani mogu pomoći da osigurate dovoljan unos hranjivih supstanci koje mogu doprineti zdravlju kose, kože i noktiju koji se sastoje od vezivnog tkiva. Vezivno tkivo sadrži prvenstveno kolagen i keratin, koji su jaki, vlaknasti proteini. Određene hranjive supstance su od vitalnog značaja za stvaranje ovih proteina, zato telu obezbedite adekvatnu nadoknadu i tako osigurajte zdravo stanje vaše kose, kože i noktiju.

SOLGAR SKIN NAILS AND HAIR je jedinstvena, uravnotežena, složena formulacija koja sadrži aminokiseline, prah crvene alge, MSM, cink, bakar i vitamin C koji zajedno doprinose normalnom stvaranju kolagena i pomažu u održavanju normalne kose, kože i noktiju, kao i normalnoj  pigmentaciji kose i kože*.

Solgar skin, nails and hair je pogodan za vegane. Proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten ili mlečne sastojke i formulisan je bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja.

*Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože.

*Cink doprinosi održavanju normalne kose, kože i noktiju. 

*Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose i kože.