Apoteka Janković
Korpa

COLOSAL TABLETE A30

COLOSAL TABLETE A30
COLOSAL TABLETE A30
-10 %
COLOSAL TABLETE A30
COLOSAL TABLETE A30
*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda
COLOSAL TABLETE A30

Colosal je dodatak ishrani na bazi buterne kiseline, fruktooligosaharida i živih kultura Bifidobacterium bifidum i Bifidobacterium lactis, koji se koristi kod bolesti i poremećaja poput sindroma iritabilnog creva, Kronove bolesti ili upale creva (divertikulitisa). Poboljšava simptome kao što su proliv, bolovi u stomaku i opšta malaksalost.

* Gastrorezistentna tableta sa prilagođenim oslobađanjem u celosti dospeva u debelo crevo, gde se rastapa i oslobađa komponente.

* Buterna kiselina je glavni izvor energije ćelija debelog creva (kolonocita), podstiče metabolizam i njihovo fiziološko sazrevanje te igra ključnu ulogu u održavanju celovitosti sluzokože i u procesima isceljenja lezija na crevima; podstiče reapsorpciju vode i natrijuma u crevima; pomaže u snižavanju crevnog pH stvaranjem nepovoljnog okruženja za razvoj patogenih bakterija.

* Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crevu odraslih i dece. Broj bifidobakterija opada sa godinama i sa pogoršanjem zdravlja. Prednosti integracije bifidobakterija:

- sprečavanje kolonizacije creva neprijateljskim patogenim bakterijama i kvascima s kojima se bifidobakterije takmiče za hranjive sastojke;
- proizvodnja sirćetne i mlečne kiseline koje snižavaju pH creva i tako područje čine nenaseljivim za druge bakterije;
- zaustavljanje bakterija koje mogu pretvoriti prehrambene nitrate u potencijalno opasne nitrite;
- dobro prilagođavanje bifidobakterija može pomoći u rešavanju problema zatvora i poboljšati rad creva.

* FOS (fruktooligosaharidi) su složeni ugljeni hidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, koji su gotovo potpuno nesvarljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.

Način upotrebe Colosal: Preporučuje se uzimanje 2 tablete dnevno prvi mesec, pa 1 tableta dnevno drugi mesec.

* Tableta se ne sme žvakati niti lomiti.

Sastav: sredstvo za povećanje zapremine - mikrokristalna celuloza; kalcijum-butirat; sredstvo za povećanje zapremine - hidroksipropilmetilceluloza; fruktooligosaharidi (FOS); sredstva za glaziranje - skrob, talk, glicerol, titan-dioksid; sredstvo protiv zgrudnjavanja - magnezijum-stearat; Bifidobacterium bifidum BBF055-DSM 25565; regulator kiselosti - limunska kiselina; Bifidobacterium lactis BL050-DSM 25566; sredstvo za povećanje zapremine - polivinilpirolidon; boja - patent plava V

Pakovanje: 30 tableta


Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
* Cene se odnose samo za online kupovinu i mogu se razlikovati od cene u apotekama.
Ponuda ističe za:
Dana
Sati
Min
Sek
1.813,22 RSD
2.014,69 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 69147