Apoteka Janković
Korpa

OLIDŽIM TABLETE A100

OLIDŽIM TABLETE A100
OLIDŽIM TABLETE A100

Olidžim je dodatak ishrani na bazi ekstrakta gimneme i čistog inulina koji utiče na smanjenje rizika razvoja šećernog dijabetesa, smanjenje povećanog nivoa šećera u krvi, proizvodnju i održavanje neophodnog nivoa insulina u organizmu, smanjenje komplikacija šećernog dijabetesa. Preporučuju se kako preventivno, tako i u kompleksnoj terapiji šećernog dijabetesa I I II tipa. 

Delovanje: U kiseloj sredini želuca, inulin se, pod uticajem fermenata inulaze, hidrolizuje sa formiranjem fruktoze, koju organizam usvaja bez insulina, sprečavajući na taj način energetsku glad tkiva i istovremeno smanjujući osećaj gladi. Preparati gimneme značajno usporavaju resorpciju glukoze u tankom crevu, kao rezultat se smanjuje nivo glukoze u krvi, blokiraju resorpciju masnih kiselina u crevu, smanjuju potrebu za slatkišima. Takođe, ekstrakt gimneme stimuliše aktivnost fermenata, koji učestvuju u metabolizmu glukoze.

Način upotrebe: Odrasli po 2 tablete 2 puta dnevno u toku jela, sa puno vode. Uzimati 25 dana nakon čega se preporučuje 5-dnevna pauza. Može da se koristi dugotrajno, što je posebno bitno osobama, koji kontrolišu nivo šećera u krvi. 

Sastav: Inulin 300 mg, Ekstrakt srebrne svilenice (gymnema sylvestre) (min. 25% gymnenske kiseline) 40 mg.

Pakovanje: 100 tabletaNapišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.190,31 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 48671