Apoteka Janković
Korpa

GLINA BELA 150G

GLINA BELA 150G
GLINA BELA 150G

Prirodna bela glina za oralnu upotrebu. Dodatak ishrani mineralnog porekla.

Zahvaljujući velikoj energetskoj snazi i visokom procentu minerala i oligoelemenata, njenim korišćenjem se poboljšava imunitet organizma.Takođe, glina snažno čisti organizam upijanjem i izbacivanjem toksina koji su, po tradicionalnoj istočnjačkoj medicini, uzročnici svih bolesti. Glina ne ostavlja hemijske zaostatke u organizmu, pa se može smatrati ekološkim proizvodom. Negativni efekti gline su nepoznati.

 
Važne napomene
-Glinu ne treba pirpemati u metalnim posudama i sa metalnim priborom.
-Terapija podrazumeva kombinovano uzimanje gline (pije se i aplikuje).
-Glinu treba uzimati najmanje 5 sata pre ili posle upotrebe lekova i preparata vitamina i minerala, u suprotnom može doći do smanjenja njihove efikasnosti.
-Glina se uvek pije pola sata pre jela ili dva – tri sata posle jela, osim u slučaju trovanja.
-Glina se potapa u prokuvanu (ohlađenu) ili mineralnu, negaziranu vodu.
-Piti dovolno vode (6-8 čaša dnevno).
-Starije i osetljivije osobe treba da predvidjenu dnevnu količinu gline podelena tri dela, sa malo više vode.
-Trudnice i žene koje doje treba da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja preparata.

Način upotrebe: Postupak pripreme gline je uvek isti – svako veče jednu punu kafenu kašičicu gline, najbolje drvenu, potopiti u čašu vode (ne mešati) i poklopiti. Ostaviti da prenoći. Glina se potapa u prokuvanu prohladjenu ili mineralnu negaziranu vodu.

Kada prvi put počinjete da pijete glinu, počinjete tempom od šest nedelja, da bi se organizam postepeno navikao. Prva nedelja - svako jutro na prazan stomak, pola sata pre jela ili sat posle jela, popiti samo vodu iznad gline. Glinu, koja ostane na dnu čaše, treba baciti. Druga i treća nedelja - promešati i popiti i glinu i vodu. Četvrta nedelja - pauza. Peta i šesta nedelja - promešati i popiti i glinu i vodu. Kasnija upotreba gline podrazumeva njeno korišćenje u toku uzastopnih 10 dana, kada se pije i glina i voda. Nakon toga se pravi pauza od 15 dana i tako naizmenično.

Kod akutnih stanja (trovanja, stomačnih tegoba i sl.), glinu treba piti tri puta dnevno po jednu punu kašičicu, dakle i glinu i vodu ili svakih sat samo vodu iznad gline. Glina treba da odstoji u vodi najmanje 15 minuta, a najbolje jedan sat pre upotrebe. U hitnim slučajevima kod trovanja, rastvoriti glinu u mlakoj vodi, pomešati i odmah popiti. Posle toga izazvati povraćanje. 

Kod različitih oboljenja preporučuje se sledeći tempo: Tri nedelje piti vodu i glinu. Jedna nedelja pauze i tako naizmenično i stalno. 

Kod dijete preporučuje se uzimanje gline šest nedelja, sa jednom nedeljom pauze, kao u slučaju preventivne upotrebe. Posle šest nedelja postiže se regulacija metabolizma, tako da se potreba za hranom i varenje uravnotežuju, a samimtim se i težina prirodno reguliše. 

Pakovanje: 150g

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
462,38 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 1581
Tagovi: glina , bela , 150g , ostalo