Od svih aktivnosti, za decu najbitnija je, trčanje roditeljima u zagrljaj! Skloni smo da deci često govorimo „Pazi! Ne trči!“. Brinemo zbog mogućih čestih prehlada kod dece, upala pluća, ali upravo redovna fizička aktivnost deci povećava kapacitet pluća i smanjuje šanse za plućna oboljenja kada odrastu. Uz to, trčanje poboljšava i pažnju kod dece!

Trčala ili ne, deca se mogu povrediti u svakom trenutku, bilo gde - u parku ili sobi. Povrede kod dece su naročito česte tokom leta i na godišnjem odmoru, kada mogu biti zaista jako neprijatne i upropastiti najlepše trenutke na planini ili moru.

Neke povrede ne mogu proći bez intervencije i pomoći lekara, dok lakše povrede tipa posekotina, ogrebotina, manjih ubodnih rana, uglavnom zbrinjavamo sami. Čak i  kada se radi o manjim povredama, pogrešnim ili neadekvatnim lečenjem može doći do infekcije ili upale, dok se proces zarastanja usporava.

Lokalni antibiotik za kožu je rešenje za ovakve tipove rana i neizostavni je deo svake kućne i putne apoteke. 

Kako pravilno tretirati ranu i sprečiti infekciju?

  1. Pre nanošenja lokalnog antibiotika, ranu, ukoliko je potrebno, treba isprati i očistiti od eventualnih nečistoća.
  2. Ostaviti da se rana malo osuši.
  3. Zatim naneti antibiotik.
  4. Ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.

Tyrosur® Gel je antibiotik za lokalnu primenu u obliku gela, koji mesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odeću. Od sada je dostupan u tri puta većem pakovanju.

Tyrosur® Powder omogućuje bezbolan tretman površinskih rana, jer je nanošenjem praška na povredu izbegnut dodir rane. Prašak u kontaktu sa ranom ne stvara grudvice, dok redovnim nanošenjem rana brže zarasta.

Oba oblika Tyrosur®-a su dostupna u apotekama Janković, bez lekarskog recepta, a zbog praktičnog pakovanja su važan deo svake kućne i putne apoteke.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom!