Apoteka Janković
Korpa

HROM I SELEN TABLETE A100

HROM I SELEN TABLETE A100
*fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda
HROM I SELEN TABLETE A100
Preparat  HROM I SELEN TABLETE sadrži minerale hrom i selen. 

Hrom je esencijalni mikroelement važan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina. Aktivni oblik hroma je složeni organski kompleks - GTF (Glucose Tolerance Factor - Faktor tolerancije na glukozu), koji čine hrom, glutation i vitamin B3, neophodan je za održavanje normalne koncentracije glukoze u krvi i efikasnost insulina. Hrom utiče na snižavanje holesterola, kao i na smanjenje apetita i telesne težine. Uobičajenom ishranom, koja se većinom bazira na rafinisanim namirnicama, ne unose se dovoljne količine hroma u organizam.

Selen je esencijalni mikroelement čija je osnovna funkcija da ulazi u sastav enzima glutation peroksidaze koji predstavlja prvu liniju odbrane organizma od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Takođe je i u sastavu enzima koji su neophodni za aktivaciju hormona tiroidne žlezde i metabolizam joda. Brojne studije ukazuju na moguće zaštitno delovanje selena od nastanka određenih malignih bolesti, na njegovu imunomodulatornu aktivnost, kao i sprečavanje stvaranja masnih naslaga u arterijama. Naša zemlja spada u selenom deficitarno područje sa niskim unosom selena putem hrane.

Preparat HROM SELEN uz adekvatnu ishranu i fizičku aktivnost može uticati na postizanje i održavanje idealne telesne težine. Posebno se preporučuje sportistima radi povećanja mišićne mase i snage.

Način upotrebe:
-Deca iznad 15 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok
-Odrasli: 1 - 2 tablete dnevno uz obrok

Sastav: 50 µg hroma (hrom pikolinat) i 50 µg selena (L-selenometionin)

Pakovanje:
100 tableta

Napišite recenziju

Molimo Vas prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
* Cene se odnose samo za online kupovinu i mogu se razlikovati od cene u apotekama.
295,20 RSD
  • Lager: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 8836
Tagovi: hrom , i , selen , tablete , a100 , selen